Figyelő O.O

Ez a blog most kivételesen nem rólunk fog szólni, (habár nagy a kisértés) úgy gondoltuk hogy inkább azokat a dolgokat foglaljuk össze amik érdekelnek minket. A többit majd a bejegyzésekből meglátjátok. Ez a legblogabb blog.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

HTML

Fehér Zaj

2008.12.28. 04:20 | Nagyqtya | Szólj hozzá!

Talán egyesek hallottak már az Elektromos Hangjelenség-nek nevezett folyamatról. (EHJ) Mások talán Fehér Zaj, vagy EVP néven ismerik.
Sokan szkeptikusok a témával kapcsolatban, de tény hogy az EVP az egész világon magas színvonalon kutatott, növekvő mértékben gyakorolt és végrehajtott, mégis csak nagyon kevéssé felfedett paranormális jelenség, amelynek odaadó hívei vannak szerte a világon.

Az Elektronikus Hang Jelenség (Electronic Voice Phenomenon, EVP) az a folyamat, aminek révén a halottak, hang és kép útján kommunikálnak az élőkkel, a modern elektronikus eszközök statikus és fehér zaján keresztül. Szerény becslések szerint is csaknem hét milliárd audio- és videófelvevő készülék működik az otthonokban szerte a világon és ezek mindegyike portálnak minősül e folyamatban. Az ily módon érkezett „üzenetek”, arra késztetnek minket, hogy az életre és halálra vonatkozó alapvető fogalmainkat is megkérdőjelezzük. Ezek

 a paranormális jelenségek úgy tűnik, igazolják azt, amibe a legtöbben beleborzongunk: a halottak képesek kommunikálni velünk.

Most kifejteném hogy mit is jelent pontosan a fehér zaj:


A fehérzaj olyan, hangtechnikában használatos véletlenszerű zaj, amire igaz az, hogy a teljes vizsgált frekvenciatartományban (emberi érzékelő esetén 20Hz – 20kHz) a hangnyomásszintje állandó.
A fehér zajon kívül léteznek még: szürke, rózsaszín, és szines zajok is.

Rengeteg hitelesített felvétel bizonyítja, az EVP létezését, és természetesen rengeteg hamisítvány is létezik. (A bejegyzés végére majd mellékelek néhány linket amit érdemes megnézni.)

Egyes álláspontok szerint, a legnagyobb része az ilyen felvételeknek teljesen agresszív, nyíltan félelemkelő célzatú, és be kell vallanom hogy miután pár ilyen felvételt meghallgattam, rájöttem hogy az EVP nem egy lélekbarát dolog. A hangok a felvételeken legtöbbször torzak, érzelemmentesek, és éppen ez az ami ráhozza a frászt az emberre. Vannak felvételek amin visszafele beszélnek a személyek akiknek a hangját halljuk, és előfordul amikor egy-egy dühös tombolásnak lehetünk fültanúi. Előfordul hogy a hang tulajdonosát azonosítani tudják, ezáltal még biztosabb alapot szolgáltatva azoknak akik az EVP hívei. Általában a felvételeken több különböző személy hangját halljuk, és majdnem mindig egy téma köré csoportosulnak a szavak, mondattöredékek amiket hallunk. (Persze ez nem tényszerű hiszen rengeteg olyan felvétel is napvilágot látott már amelyen teljesen egymástól eltérő mondatokat hallhattunk.) A felvételeken szereplő személyek majdnem mindig egy-egy szót ismételgetnek, tehát aki megpróbálkozik az EVP készítéssel az ne várjon 26szorosan összetett körmondatokat. Nem ritka hogy a televízió készülékeken rögzített EVP-hez képek is társulnak, de nem törvényszerű hogy materializálódjon számunkra a személy akinek a hangját rögzítjük.

Kutatások folynak a fehérzaj nem halálos fegyverként való alkalmazására. A kaotikus fehérzaj túlterheli a hallószerveket, éles fájdalmat és szédülést okoz. Az agyban „hangok” szólalnak meg. Az agyhullámok változtatása akár meg is õrjítheti – ideiglenesen vagy átmenetileg – a célszemélyeket.

Hogy ki miben hisz azt mindenki döntse el maga. Én a magam részéről teljességgel tanácstalan vagyok, de mindenképpen egy olyan folyamatnak tartom az EVP-t amire érdemes odafigyelni.

(Elérkezett az a pont amikor töredelmesen be kell vallanom hogy a bejegyzés összeállításához több internetes oldalt is segítségül hívtam.)

 


A végére tartogattam pár linket amiket érdemes megnézni/megfülelni. Itt találhattok leírást arról hogy miként kell szabályosan rögzíteni az EVP-t, rengeteg felvételt is megfülelhettek, sőt ha sikerül rögzítenetek akkor ti is beküldhetitek!

http://www.aaevp.com
http://www.ghostpix.com/gis/E.V.P.html
http://hu.wikipedia.org/wiki/Zaj
https://www.youtube.com/watch?v=J8ZkBFtf0Ng
https://www.youtube.com/watch?v=MqkbXZGJt9M

 

 

 

 

Címkék: fehér zaj evp ehj electronic voice phenomenon

A bejegyzés trackback címe:

https://csekkold.blog.hu/api/trackback/id/tr36844683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása